2012. június 3., vasárnap

Mozaik tojáshéjból

Kész az ajándék Zsóka Mamának

Anyák napjára készítettük, születésnapra lett kész ez a tojáshéjból készült ajándék. Tökéletesek voltak hozzá a húsvéti festett tojások, amiket nem volt szívem kidobni. 

Kartonra rajzoltam egy virág mintát, de sok helyen láttam már, hogy képkeretet, tükröt is díszítettek ezzel a technikával.

Aztán jött Marci a kalapácsával, és tört...



és tört rendületlenül...



Mmhhh, egész jó energialevezetési technika :) Jobb mint a stresszlabda :)

Aztán jött a ragasztás, ezt is lehet a gyerekekkel együtt, de mindennap egy kicsit. A gyereknek nincs sok türelme hozzá, a szülőnek meg ideje.  Érdemes a csipesz segítségét kérni.


A legvégén, az utolsó sziromnál jöttem rá, hogy érdemes egy nagyobb darabka héjat felragasztani, arra a gyerkőc gyakoroljon egy kisebb nyomást az ujjával, és az így széttört darabokat rendezzük a helyére. Sokkal gyorsabb így a kivitelezés.


Rengeteg türelem kell az elkészítéséhez. Ha ajándékba szánjuk, lássunk neki jó hamar.
Bár nem tűnik egy gyerekekkel elkészíthető alkotásnak, én mégis nagyon ajánlom hogy próbáljuk ki a gyerekekkel az elkészítését. Hogy miért? A tojás összetörés minden gyereknek tetszeni fog (ha tojásrántottát csinálsz ezután, készülj fel, hogy a gyerek törni akar). Megtanul a gyerek ragasztani, megtanul a csipesszel apró darabokat felcsípni, javul a kézügyessége, megtanul koncentrálni, talán nő a türelme is,az együtt alkotás fontosságát, örömét nem is említve. Marcinak a végére már nagyon ment a csipeszelés.



A kész alkotás, és büszke készítője

Boldog Születésnapot Zsóka Mama!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése